Carine Achterberg, gz-psychologe

Mijn naam is Carine Achterberg.

Zo lang ik mij kan herinneren heb ik al interesse gehad in wat mensen beweegt. Vanuit die interesse was mijn keuze voor het vakgebied van de psychiatrie en psychologie, waarin ik sinds 1995 werkzaam ben, vanzelfsprekend. In deze jaren heb ik een brede klinische en ambulante ervaring opgebouwd, en heb ik gewerkt met zowel cliënten met angst- en stemmingsstoornissen als ook met cliënten met ernstige psychotische stoornissen en verslavingsproblematiek.

In mijn behandelingen maak ik gebruik van verschillende wetenschappelijke methoden en werkwijzen, maar onze onderlinge afstemming in het contact en over de behandeling bepaalt mijns inziens voor een groot deel het behandelresultaat.

In mijn werk en leven ben ik open en nieuwsgierig naar het unieke verhaal van de ander, gepassioneerd en humoristisch, analytisch en empathisch, en soms wat eigenwijs. Daarbij streef ik naar een gelijkwaardige, open relatie, waarin alles gezegd kan worden zonder dat daar hard over geoordeeld wordt. Op basis hiervan kunnen we onderzoeken wat veranderd mag worden, maar ook wat er moet blijven om weer op volle kracht te komen. De verbinding met jezelf herstellen, leven volgens de waarden die belangrijk voor je zijn, en het ontdekken dat je problemen niet definiëren wie je bent, zijn voor mij belangrijke uitgangspunten.

Het gebed om innerlijke rust blijft hierbij voor mij een mooie bron van inspiratie:

Geef mij de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen

De moed om te veranderen wat ik kan veranderen

En de wijsheid om het onderscheid tussen die twee te maken.

 

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking!